OCITUR 2012

7.5.12

Joana Ortega destaca la incidència social del remodelat Parc de Can Muntanyà


Diumenge 22 d’abril, la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, va inaugurar la primera fase de remodelació i millores del Parc de Can Muntanyà, durant una jornada festiva en la que van participar nombroses entitats i ciutadans caldencs. L’actuació a Can Muntanyà ha consistit en la recuperació, millora i restauració integral del parc, les seves instal·lacions, els accessos, les diferents construccions auxiliars, la pèrgola, els estanys d’aigua i el condicionament de diferents murs.
L’acte d’inauguració va començar amb una ballada dels bastoners com a benvinguda a tots els assistents a la restaurada pèrgola del parc. A més de la vicepresidenta del govern català, van assistir a l’acte el director territorial de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba, el director general de la Direcció General d’Administració Local, Joan Cañada, la directora general dels serveis territorials a Barcelona del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Esperança Albà, el diputat del Maresme al Parlament de Catalunya, Joan Morell, alguns representants del Consell Comarcal del Maresme, així com d’alguns ajuntaments maresmencs i els membres de l’Ajuntament de Caldes, amb l’alcalde, Joaquim Arnó, al capdavant.
 inaguració parc 1  inaguració parc 2  inaguració parc 3
Joaquim Arnó va donar la benvinguda a l’acte a totes les personalitat i el públic en general i va destacar la gran feina feta durant aquesta primera fase de remodelació integral del parc, “ha costat molt d’esforç mantenir aquestes instal·lacions i executar la reforma integral d’aquest parc, que no s’hagués pogut fer sense els ajuts de les diferents administracions que han participat”. L’alcalde de Caldes va explicar que l’actuació s’ha basat en la restauració total de les infraestructures bàsiques d’aquest espai verd i que s’han recuperat alguns elements destacats com la caseta de fusta, la pèrgola i els estanys. Joaquim Arnó va aprofitar l’acte per a demanar a la Generalitat el compromís per tirar endavant, en un futur, “el posicionament de Caldes per acollir una escola - taller de jardineria aprofitant les instal·lacions del parc”.
Joana Ortega va agrair la invitació a un acte que considera “entranyable perquè posa al servei de la ciutadania aquest pulmó verd”. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat va manifestar que “més que el projectes que volem, el que hem de fer és tirar endavant els projectes que realment necessitem perquè són aquests últims els que generen retorn en els seus ciutadans”, fent referència a les instal·lacions del parc. Ortega va explicar que “des del Govern anem treballant en actuacions que permeten donar qualitat de vida”, i va posar l’exemple del Parc de Can Muntanyà “perquè permetrà que la gent gaudeixi de les instal·lacions i, alhora, que Caldes esdevingui un destacat pol d’atracció turística que complementa la vila termal que ja és”.
inaguració parc 4  inauguració parc 5  inauguració parc 6
Després dels parlaments, la comitiva va emprendre una ruta guiada pel parc, a càrrec de la biòloga Carme Buxalleu, i, posteriorment, es va fer un brindis per a complementar la inauguració oficial del parc. Una hora del conte especial a la restaurada caseta de fusta va cloure la jornada festiva.

La remodelació integral del parc

El Parc de Can Muntanyà està concebut perquè tothom pugui gaudir de les passejades pels nombrosos recorreguts, d’esbarjo i tranquil·litat, envoltat de natura i d'un bell i privilegiat paisatge. El parc és un pulmó verd per a Caldes que presenta un dels itineraris turístics més destacat i valorat pels visitants del municipi, fet que ha propiciat que sigui una important eina de promoció a nivell turístic.

camins  caseta de fusta 

L’actuació a Can Muntanyà ha consistit en la recuperació, millora i restauració integral del parc, les seves instal·lacions, els accessos, les diferents construccions auxiliars, la pèrgola, els estanys d’aigua i el condicionament de diferents murs.

Les obres de remodelació integral del parc s’han basat en la restauració de la pèrgola mitjançant la col·locació de noves fustes a la seva part superior i la restauració de les columnes, una neteja i condicionament dels camins interiors i la reconstrucció de la caseta de fusta. També s’han rehabilitat alguns murs interiors del parc i s’han reconstruït graons, bancs i s’han sanejat els estanys d’aigua. S’ha procedit a la neteja de tota la conducció d’aigua de rec de la vegetació d’aquest espai, s’ha restaurat tota la xarxa del parc i s’ha fet un tancament perimetral, a més de l’obertura d’un pas d’accés (Pins d’en Salvà). Les darreres tasques s’han centrat en la col·locació de cartells informatius de fauna i flora així com els itineraris del parc.

estany  plafons

El projecte de reforma integral del parc Muntanyà té un pressupost total de 1.051.341,20€ a executar en diverses fases. L’actuació es financia a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional o FEDER, de 707.711,67€. La fase executada ha comptat  amb un cost de 435.413,86€.

Les properes fases es centraran, sobretot, en completar l’actuació en la vegetació del parc, amb la sembra de noves espècies.


Vegeu l'àlbum de fotos de l'acte d'inauguració a través d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada