OCITUR 2012

9.10.09

Maimí denuncia greus deficiències en el servei de vetlladores escolars

El diputat de CiU demana explicacions al conseller d’Educació per la retallada de serveis per a nens amb necessitats educatives especials

El diputat maresmenc de CiU, Benet Maimí, exigirà al conseller d’Educació, Ernest Maragall, que doni explicacions sobre la retallada en el servei de vetlladors en moltes escoles, el que ha ocasionat greus perjudicidis a les famílies que tenen fills i filles amb malalties que els incapaciten per valer-se per sí mateixos, però que tenen tot el dret de que la Generalitat els garanteixi l’escolarització.
La figura del vetllador o vetlladora que ara retalla Educació va ser creada per a que els nens amb necessitats educatives especials (NEE) puguin anar a l’escola ordinària amb totes les garanties, tant per al nen, com per l’escola, com per la resta d’alumnes. Ho especifica el decret 299/1997 de 25 de novembre, sobre l’atenció educativa a l’alumnat amb NEE que obliga l’administració a posar tots els mitjans per tal que aquests nens s’escolaritzin amb totes les necessitats cobertes.
Enguany, des de CiU, hem detectat una alarmant davallada en les hores de les vetlladores arreu de Catalunya, especialment en centres educatius que depenen directament del Departament d’Ensenyament, a través dels Serveis Territorials d’Educació del Maresme-Vallès Oriental, qui en alguns dels casos ha imposat la retallada.
Disposem d’exemples pertorbadors a escoles del Maresme, com el d’una nena d’11 anys obligada a desplaçar-se en cadira de rodes elèctrica en patir una distròfia muscular, que compta amb un dictamen favorable per disposar de la figura d’una vetlladora que l’ajudi a disposar d’autonomia dins l’escola, però que ara ha de ser ajudada per les seves companyes d’aula o pels professors, a causa de la inexplicable retallada en el servei de vetlladores. En altres casos trobem nens amb NEE no es poden quedar a dinar a l’escola perquè els monitors de menjador no es poden fer càrrec de les seves necessitats especials.
Si aquesta davallada del servei és greu, més ho és que els pares i mares d’aquests nens i nenes, en demanar auxili als Serveis Territorials d’Educació, a més de no trobar-los una solució al seu problema, han hagut de suportar que l’alt funcionari responsable desviés la responsabilitat a l’equip directiu dels centres.
Per tot això, Benet Maimí, exigirà al conseller Maragall que solucioni immediatament la situació d’aquestes famílies, que detalli els criteris que han fet reduir el nombre d’hores i que doni compte si es tracta d’una actuació generalitzada a tots els centres catalans.

Si desitgeu ampliar informació o talls de veu de Benet Maimí podeu contactar directament al 678 675 640

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada